Tennis Ako volite tenis dopasce vam se ovaj forum |
|
| Jelena Jankovic | |
|
+25Tea Rafa 4ever RAFA THE KING Kaćka#94 Jecika maJJa ~Black Angel~ fan tenis Perkica laura_tennis fan ivanna<3 Rafa sonjica93 **Djuki**# llllllllllllllllllll @n@ *Anja* rafalicious **Mizza** *AnY*SweeT*FairY* *Joansie* *Punk_Princess* FairyQueen ...SuNsHiNe... *Certified Nadal addict* loveeee_TENNis <3 29 posters | |
Autor | Poruka |
---|
RAFA THE KING Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 1351 Godina : 30 Location : Serbia Zasto volis tenis? : Zato sto je naj naj naj najbolji sport Koliko volis tennis? : Datum upisa : 15.07.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sre Sep 03, 2008 4:34 pm | |
| NADAM SE!!!BRAVO JECO!!!A mozda bi bila tek prva da udje u finale????Sta mislite??? | |
| | | *Joansie* The Torres Girl
Broj poruka : 5301 Godina : 30 Location : Negde iznad planeta... Zasto volis tenis? : Za mene je to super sport, interesantan i zanimljiv, a ima i toliko lepih tenisera da se vidi... Koliko volis tennis? : Datum upisa : 04.02.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sre Sep 03, 2008 5:50 pm | |
| Ja mislim da treba da uđe samo u polufinale, ali ne žalim se ja ni ako uđe u finale. | |
| | | *Anja* Jelena Jankovic fan forever
Broj poruka : 1158 Godina : 31 Location : NBG Zasto volis tenis? : Zato sto je tenis najbolji spot ikada, zato sto je zanimljiv, zbog Jelene Jankovic i drugih tenisera/teniserki... Koliko volis tennis? : Datum upisa : 21.02.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sre Sep 03, 2008 8:56 pm | |
| JJ: "Iz dana u dan sam spremnija" Jelena Jankoviæ je bez veæih problema stigla do polufinala US Opena. U èetvrtfinalu protivnica naše teniserke bila je Austrijanka Zibil Bamer, koja je za sat i po uspela da osvoji samo pet gemova. Pored ubedljive pobede, razloga za radost ima još – igra druge teniserke sveta bila je odlièna, a posle bolnih grimasa iz prethodnih meseci, na licu Jelene Jankoviæ ponovo je osmeh.
Posebno dominantna Srpkinja je bila u prvom setu, u kojem je izgubila samo jedan gem.
"Prvi set je prošao brzo, odigrala sam solidno. Nisam pravila mnogo grešaka, bila sam agresivna i taèno sam znala šta radim, igrala dobro taktièki".
Drugi set je poèeo neugodnim brejkom u korist Bamer, ali je situacija zatim dovedena u red.
"U drugom setu sam propustila priliku da brzo prelomim. Servirala sam i imala 30-0 , lopta je od mreže pala na moju stranu, ona je to iskoristila i napravila brejk. Ja sam uspela da joj vratim brejk, malo sam se pomuèila, ali sam uspela da pobedim u dva seta. Zadovoljna sam što sam opet u polufinalu US Opena".
Najveæa vrednost ove èetvrtfinalne pobede je u neoèeivano visokom nivou koncentracije i taktièke discipline koju je Jankoviæeva pokazala, posebno kada je poèetkom drugog seta stanje na semaforu bilo negativno.
"Pokušala sam da ostanem koncentrisana iako sam izgubila svoj servis. Trudila sam se da se vratim u igru, da ne razmišljam o prethodnom gemu, idem poen po poen. Razmišljala sam pozitivno, išla napred i to mi je donelo pobedu".
Pobeda je stigla posle taèno 90 minuta, a pred Jelenom je dovoljno vremena da se odmori za finale.
"Sledeæi meè igram u petak, imam dva dana odmora, to æe mi dobro doæi da se oporavim koliko god je moguæe za polufinale, da u taj meè uðem potpuno spremna".
Prošlog septembra Jankoviæevu je upravo u polufinalu zaustavila u to vreme Venus Vilijams. Ovog puta na put uka prvom gren slem finalu je olimpijska pobednica Jelena Dementijeva.
"Nekoliko puta sam je pobedila na tvrdoj podlozi, ovde pre dve godine, ranije ove sezone u Majamiju. Ona je mene pobedila ove godine u Berlinu, na šljaci, u tri seta".
Iako je statistika na strani naše Jelene (4-3 u pobedama, 3-2 na brzoj podlozi, 3-1 u poslednja èetiri meèa), polufinalni duel neæe biti lak.
"Meè æe nesumnjivo biti težak. Ona je u dobroj formi. Dosta je solidna igraèica, dobro se kreæe, ne poklanja poene, morate da zaradite sve svojim radom. Daæu sve od sebe".
Iza Jelene je veoma neobièna sezona – muèila se sa povredama, retko bila u punoj formi, a opet je uspela da se uèvrsti u samom vrhu i èak na nedelju dana izbije na èelo WTA liste. Utisak je da je njena forma u Njujorku u uzlaznoj putanji.
"Došla sam ovde sa ciljem da uradim sve što mogu. Zaista sam se dosta muèila ove sezone, nisam bila u formi, nisam ni trenirala kako treba. Sada sam konaèno zdrava, zaista vredno radim, tu su mi trener i kondicioni trener".
Druga teniserka sveta svaki trenutak koristi da bi podigla formu, što bi trebalo da joj pomogne da konaèno uðe u gren slem finale.
"Svakog dana radim razne vežbe da bih ojaèala i bila što spremnija. Najvažnije je da se napredak vidi, iz dana u dan igram bolje, i bolje se oseæam iz meèa u meè. Mislim da se bolje kreæem i udaram lopticu. Na poèetku turnira sam se muèila, nisam imala snage, brzo sam se zamarala. Zbog toga sam imala i loš tajming. Sada mi je sve bolje i nadam se da æu nastaviti ovako, videæemo kako æe biti u polufinalu". | |
| | | sonjica93 Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 2398 Godina : 31 Location : Na Havajima sa Anom i Nadalom Zasto volis tenis? : zbog pojedinih tenisera i jer je extra kao sport!!!! Koliko volis tennis? : Datum upisa : 13.03.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sre Sep 03, 2008 11:33 pm | |
| | |
Broj poruka : 1158 Godina : 31 Location : NBG Zasto volis tenis? : Zato sto je tenis najbolji spot ikada, zato sto je zanimljiv, zbog Jelene Jankovic i drugih tenisera/teniserki... Koliko volis tennis? : Datum upisa : 21.02.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sre Sep 03, 2008 11:38 pm | |
| Jelena Dementijeva: "Jankovićeva je najkonstantnija na WTA Turu" Ruskinja Jelena Dementijeva plasirala se u polufinale US opena ubedljivom pobedom nad Pati Šnider – 6:2, 6:3. Dementijeva je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu, a u Njujorku još nije izgubila ni set.Da li ti život može biti bolji nego što je sada? „Osećam se divno. Očekivala sam težak meč protiv Šniderove i vrlo sam zadovoljna kako sam igrala. Bila je velika borba u drugom setu, izugbila sam servis i bilo je vrlo važno da ponovo napravim brejk. Bila sam vrlo srećna kada sam to učinila“. Da li igraš dovoljno dobro da dođeš do finala? „Videćemo... Vrlo sam uzubđena što sam u polufinalu, ali moram još da poboljšam igru ako želim da uđem u finale. Ako budem igrala sa Jelenom Janković, biće to neverovatno težak meč jer je ona najkonstantnija teniserka na Turu“. Igraš treći put finale u Njujorku. Pretpostavljam da imaš više samopouzdanja, pogotovo zbog zlata na Olimpijadi? „Naravno da je bolji osećaj pobeđivati u dva seta. Seaćm se kada sam ovde igrala finale (2004), imala sam nekoliko tvrdih mečeva, koje sam dobijala sa 7:6 u trećem setu. Teško je ući spremanu finale kada provedeš mnogo vremena na igralištu. Dodatno vreme za odmor je uvek dobra stvar“. Očigledno je da ti je igra sada na vrlo visokom nivou, kao što nije bla ranije. Možeš li nam izdvojiti stvar koja je napravila razliku? „Strpljenje je ključno, oduvek sam bila strpljiva kroz karijeri. Vredna sam i uvek se trudim da razmišljam pozitivno, čak i kada mi ne ide, što nije tako redak slučaj. Uvek sam iz svih problema izlazila još jača, a za to je najviše zaslužna moja porodica i ostali ljudi koji me okružuju. To je za mene najbitnije“.Igrala si finale Gren slema, osvojila zlato na OI... Da li osećaš da si već ispunila cilj u karijeri? „Ne, želim još da poboljšam igru, još nisam na vrhuncu. Moram da ubedem jača, da unapredim servis. Tako sam daleko od savršene teniserke, pa prostora za rad uvek ima. A, i vrlo sam motivisana“. Čini se da igraš znatno ofanzivnije i agresivnije nego ranije. „Da, na tome sam najviše radila, zaista sam želela više da napadam. Ne može se samo odbrambenom taktikom biti ’broj 1’ i osvojiti Gren slem torfej, zato sam morala nešto da promenim“. Tenis trenutno nema dominantnu teniserku kao što je bila Žistin Enan... Ko je najbliži toj poziciji? „Pa, već sam rekla, mislim da Jelena Janković pruža najkonstantnije partije trenutno, mada Venus Vilijams zaista igra odlično ove sezone. Igra dobro i ovde. Ipak, trenutno nema onog pravog ’broja 1’. Ne znam, možda je konkurencija prevelika, nisam sigurna... san mi je da budem prva na svetu, ali prevashodno se koncentrišem na svoju igru“. Do sada si imala relativno lake rivake, ali svesna si da će sa Jankovićevom, ako prođe, biti sasvim druga priča. „Naravno, protiv nje je uvek teško, imali smo mnogo neizvesnih dvoboja. Neverovatno dobro se kreće po terenu, sve vraća i soldna je sa osnovne linije. Zato moram da budem agrasivna, da uđem u teren, pošto se protiv nje ne ispalti čekati grešku, retko ih pravi“. | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 2:53 pm | |
| | |
Broj poruka : 5301 Godina : 30 Location : Negde iznad planeta... Zasto volis tenis? : Za mene je to super sport, interesantan i zanimljiv, a ima i toliko lepih tenisera da se vidi... Koliko volis tennis? : Datum upisa : 04.02.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 3:48 pm | |
| Kada sam videla adresu Pressa, mislila sam da su napisali neki skaradni tekst o njoj, npr. kako je navodno "viđena pijana na žurci u društvu nekog tenisera". Ali, ovaj tekst je super, Nick otkriva mnoge pozitivne stvari o Jeleni. | |
| | | RAFA THE KING Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 1351 Godina : 30 Location : Serbia Zasto volis tenis? : Zato sto je naj naj naj najbolji sport Koliko volis tennis? : Datum upisa : 15.07.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 3:58 pm | |
| Za divno cudo lep teksta!!! Hvala Anja!!!! | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 4:02 pm | |
| Nema na cemu =)) I ja sam imala isto misljenje kada sam videla adresu press-a ali hvala bogu nije takav clanak... Ali zato su komentari kao i obicno veoma negativni :( | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 4:04 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 4:14 pm | |
| Jelena je jedna strašna likuša! Ona je najjača likuša na celom WTA Touru. Gotovo jedina koja baš, ali baš voli da se druži s teniserima i koja može da se zeza na ovakav način. Gotovo sve su u fazonu: "Jao, pa o ceo svet nas gleda, gde ja njega pred svima da ljubim" itd, a JJ to radi, i vidi se da i ona i Jamie uživaju u toj svojoj igri, a još obožavaocima tenisa izmamljuju osmehe na lice. Još jedna potvrda o tome kolika je ona likuša: pitali su je da li je bilo nešto između njih dvoje, a ona 'ladno odvali: "Ja nisam zaljubljena u njega, nego on u mene". | |
| | | **Djuki**# Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 2020 Godina : 30 Location : Here I am!!!!! Zasto volis tenis? : Zato shto me igranje i gledanje tennisa chine mnoooogo srecnom, i narawno zbog nekix tennisera i tennisrki Koliko volis tennis? : Datum upisa : 30.12.2007
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 4:55 pm | |
| Extra su oba texta, a Jeca je, shta reci JEDINA!!!!!!Xtra je lik ona, zeza se uwek, uwek je nasmejana, i to je chini josh boljom... | |
| | | FairyQueen Mercury's girl
Broj poruka : 7363 Godina : 30 Location : In heaven Zasto volis tenis? : zbog neizvesnosti,cestih preokreta i Rafe...a i ostalih tenisera Koliko volis tennis? : Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 6:05 pm | |
| - **Djuki**# ::
- Extra su oba texta, a Jeca je, shta reci JEDINA!!!!!!Xtra je lik ona, zeza se uwek, uwek je nasmejana, i to je chini josh boljom...
slazem se | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 11:36 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Pet Sep 05, 2008 11:59 pm | |
| US OPEN: JJ prvi put u gren slem finalu Jelena Janković igraće u subotu u finalu US opena. U polufinalu je pobedila Elenu Dementijevu - 6:4, 6:4. Iako je meč trajao "samo" 93 minuta, borba je bila iscrpljujuća, "ginulo" se za svaki poen, a na kraju je Srpkinja zasluženo stigla do prvog finala gren slem turnira u karijeri. Olimpijska šampionka je napravila znatno više direktnih poena 24:13, ali i skoro duplo više neiznuđenih grešaka 42:22, kao i duplih servis grešaka 6:1, što je i presudilo. Jelena je osvojila osam poena više 66:58 i povećala vođstvo u međusobnim duelima sa Dementijevom - 5:3. Ruskinja, trenutno šesta igračica sveta, a peti nosilac na US openu, je u većem delu meča igrala agresivnije što joj je na početku i donosilo rezultat. Odmah na startu je napravila brejk, Jelena je delovala nervozno... Ipak, na 2:4, Jankovićeva je zaigrala ofanzivnije, počela je da vraća "sve živo" i osvojila četiri uzastopna gema - 6:4. I u drugom setu je Dementijeva prva napravila brejk za 2:1, ali je to bio samo početak serije u kojoj teniserke nisu uspevale da sačuvaju svoj servis - 3:3. Dementijeva nije mogla da izdrži pritisak na svoj servis pri rezultatu 4:5. Rezultat na semaforu je bio 0:40, Jelena je imala tri meč lopte. Iskoristila je drugu i začuo se pobednički vrisak. Jankovićeva je već bila prva na WTA listi nedelju dana, ali joj je plasman u gren slem finale ipak najveći uspeh u karijeri. Još ako ga osvoji... "Igrala sam ovde pet-šest puta, ali sam tek sada prvi put u finalu. Osećaj se ne može opisati rečima", bio je komentar prve finalistkinje turnira na "Flešing Medouzu". (MONDO) | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 12:07 am | |
| BRAVO JJ!!!!AJDEEEEEEEEEEEEEEEEEE | |
| | | **Djuki**# Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 2020 Godina : 30 Location : Here I am!!!!! Zasto volis tenis? : Zato shto me igranje i gledanje tennisa chine mnoooogo srecnom, i narawno zbog nekix tennisera i tennisrki Koliko volis tennis? : Datum upisa : 30.12.2007
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 10:34 am | |
| | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 10:54 am | |
| JJ: "Sreæna sam zbog prvog finala"
Srpska teniserka Jelena Jankoviæ plasirala se u finale US Opena. Jelena je do prvog finala na gren slemu stigla pobedom nad Jelenom Dementijevom, a posle meèa ona je u izjavi za B92 rekla da je jako sreæna zbog prvog finala, i dodala da æe dati sve da osvoji titulu.
„Ja sam se stvarno trudila. Uslovi su bili jako teški, pogotovo što je vetar jako duvao. Ja sam udarala iz sve snage, a ponekad loptice nisu prelazila servis polje. Morala sam da trèim sa kraja na kraj, da dam sve od sebe da bi dobila neke poena. Kada sam bila sa druge strane terena, udarala sam lopticu sa dosta spina, ali sam pokušavala da ne grešim puno, kako bi joj dala do znanja da ne može lako da osvoji poen“, rekla je Jankoviæeva.
Jelena je delovala odlièno na terenu, pre svega fizièki.
„U svakom meèu dobijam sve više i više samopouzdanja, oseæam se sve bolje i bolje. Oseæam da sam jaèa, jer dosta radim, dosta treniram. Sreæna sam što sam prvi put u finalu gren slema, i naravno, daæu sve od sebe da pobedim.“
Naša teniserka je imala dva dana odmora pred ovo polufinale. Ona kaže da joj je to dosta znaèilo.
„Pa da, to mi je dosta pomoglo. To je na gren slemovima dobra svar, pošto jedan dan igrate, pa onda imate jedan dan za odmor. Meni je to dobro došlo, danas sam se dobro oseæala, pogotovo znajuæi da meè sa Dementijevom neæe biti lak.
Znala sam da moram dosta da trèim da moram puno da udaram loptu, jer ona je jedna od najspremnijih igraèica. Sutra je još jedan meè. Imaæu još jednu tešku protivnicu, i ko god da uðe u finale biæe jako teško, ali ja æu se potruditi.“
Jankoviæeva kaže da je jako sreæna zbog prvog finala. Ona kaže da je uspeh došao pošto je ovo prvi turnir sezone na kojem igra potpuno zdrava.
„Pokušaæu da spavam, ali toliko sam uzbuðena. Ovo mi je prvi gren slem koji igram bez povreda. Toliko sam se muèila, nisam uživala na terenu jer sam stalno imala neke bolove, i bilo mi je jako teško. Ovo je prvi put da nemam povredu, da mogu da uživam u tenisu... To je možda i razlog što sam sada ušla u finale“, rekla je Jelena.
B92 | |
| | | ***Inče*** Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 6152 Godina : 34 Location : New York City...:) Zasto volis tenis? : Za mene je tenis jedan od najlepših,a možda čak i najlepši sport.....A volim ga zato što ima mnogo slatkih tenisera.....:)I zbog Andy-ja Murray-ja i Ernestsa Gulbisa.....:) Koliko volis tennis? : Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 1:32 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 3:52 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Sub Sep 06, 2008 5:37 pm | |
| U danasnjem blicu ima jedan lep jecin poster =))) | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Ned Sep 07, 2008 2:20 am | |
| Hvala na obavestenju Anja!!! | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Ned Sep 07, 2008 12:01 pm | |
| - Citat :
- Đoković je pre godinu dana u Njujorku igrao prvo grend slem finale, a novinare je zanimalo kakav savet bi dao svojoj zemljakinji Jeleni Janković, koja igra finale protiv Serene Vilijams.
"Pobedi", odgovorio je Đoković uz osmeh.
"Ona zna najbolje, ne treba ja da je savetujem. Ona je vrlo, vrlo dobar igrač, kompletan. Ona je jedna od dve-tri najbolje teniserke sveta i igra vrlo standardno. Mislim da će biti jako motivisana da osvoji svoju prvu grend slem titulu", rekao je Đoković
| |
| | | ***Inče*** Zivis u kuci sa Rafom!
Broj poruka : 6152 Godina : 34 Location : New York City...:) Zasto volis tenis? : Za mene je tenis jedan od najlepših,a možda čak i najlepši sport.....A volim ga zato što ima mnogo slatkih tenisera.....:)I zbog Andy-ja Murray-ja i Ernestsa Gulbisa.....:) Koliko volis tennis? : Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Ned Sep 07, 2008 1:25 pm | |
| u koiko je wecheras finale?? | |
| Naslov: Re: Jelena Jankovic Ned Sep 07, 2008 1:46 pm | |
| nocas u 3 koliko sam cula | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jelena Jankovic | |
| |
| | | | Jelena Jankovic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |